Egyenest Amerikából küldték nekünk a következõ E-mailt

Az Amerikai Filmintézet korszakos vállalkozása: Interneten mutatja be a klasszikus hollywoodi mozi remekeit A VDOnet támogatásával az Internet történetében elõször használják a legújabb technikát.

Los Angeles - Az Amerikai Filmintézet folytatja a régi és az új film terjesztésében betöltött misszióját. Január 8-án jelentette be legújabb nagyszabású vállalkozását: a World Wide Web-en mutatja be a klasszikus hollywoodi mozi alkotásait. Elõször kerül sor ilyen eseményre: a világ valamennyi Internet-használója elérheti és teljes egészében láthatja az egész filmet a díjnyertes AFI OnLine Cinema Web-oldalán, mégpedig a legújabb technika segítségével, amely megspórolja a felhasználónak az idõrabló letöltést.

1997. január 22-én Amerikában este 7 órakor, magyar idõszámítás szerint 23-án hajnali 4-kor lesz Chaplin: The Rink (Charlie a korcsolyapályán) címû, 1916-os klasszikus darabjának Internet-premierje. Úgy tervezik, a második darab egy 1921-es Keaton-mû lesz: The Boat

Az Amerikai Filmintézet OnLine Cinema lelõhelye: http://www.afionline.org/cinema/.

"A szórakoztató ipar döntõ pillanathoz érkezett el: a világ valamennyi Internet-használója egyszerre moziközönséggé válik - nyilatkozta Dan Harries, az AFIOnline Media igazgatója. Az Internet fennállása óta elõször bárki rákapcsolódhat a filmre, és hanggal együtt megnézheti. Mivel a hálózat óriási változásokat hoz a világ kommunikációs rendszerébe, ezeknek meglesz a hatásuk az szórakoztatóiparra és -üzletre is. Ugy véljük, az AFIOnline Cinema programja jelentõsen hozzájárul az új média alakításához.

Az Amerikai Filmintézet tovább szélesíti a film megõrzésében és terjesztésében betöltött szerepét AFIOnline Cinema létrehozásával: gyakorlatilag az egész világot közönségévé teszi, a digitális médium és a legújabb technológia segítségével világ méretû mozitermet hoz létre, s a lehetõ legszélesebb közönség számára teszi elérhetõvé a mozgóképet."

Az AFIOnline Cinema a VDOnet legújabb technikai fejlesztését alkalmazza. Segítségével elkerülhetõ az idõrabló programletöltés és a filmek valós idõben tekinthetõk meg. Mivel meglehetõsen kis adatátviteli képességû csatornákon közlekedik a Net anyaga, hogy videót lehessen feltenni rá, irtózatosan tömöríteni kell, s az átvitel során gyakran sérül a felvétel, emiatt hiányos, rossz minõségû lesz a lejátszott film. A VDOnet egy sor technológiai fejlesztéssel kiküszöbölte ezeket a problémákat, a megfelelõ sávszélességre konvertálja a filmeket, ezáltal biztosítja a sértetlen átvitelt.

Az Amerikai Filmintézet 1995-ben hozta létre azóta népszerûvé vált AFI OnLine-ját az Internet World Wide Web-jén. Innen bárki tájékozódhat az intézet gazdag film-, televízió- és média gyüjteményérõl. Ennek a Wew Site-nak legértékesebb adattára a Cinemedia, amely az Internet legnagyobb filmes könyvtára, több mint 10 000 további helyre hivatkozik.

A Charlie a korcsolyapályán címû filmet a Filmmegõrzõ Egyesület és Michael Mortilla segítségével mutatják be.

A Palo Alto-beli, kaliforniai székheyûõ CDOnet Corp. olyan technológiát és termékeket fejlesztett ki, melyek segítségével az Internetes videoközvetítés a rendes telefonhálózaton és a kábelcsatornákon kesresztül fogható. AVDOLive-ot ma több száz cég használja, köztük a CBS News, a PBS, és számos más Net-felhasználó.

Az Amerikai Filmintézet missziója a film- televízió- és egyéb mozgóképek megõrzése és terjesztése. A megõrzés mellett a tanítással és az újítások felhasználásával népszerûsíti ezt a mûvészeti ágat.

Aki többet akar tudni róla, keresse: Seth Ostert, a Kommunikációs Igazgatót. Telefon: 213/856-7667/, soster@afionline.org Tartalom Filmek Arcok Gondolatok Kopia Kopia Szemle Mozgokeptar Hirek Levelek Index Filmek Arcok Gondolatok Kopia Oktatas Szemle Mozgokeptar Hirek Levelek