Ozsda Erika:

Kalózok

Sas Tamás rendező-operatőr legújabb filmje

Sas Tamás: Kalózok
Sas Tamás: Kalózok

Fotó: Kende Tamás
75 KByte

Sas Tamás rendező-operatőr legújabb filmje

"Egy film, ami végre érvényes módon szól a 90-es évek végéről.

Egy erőtér, a média világa, ami mindenkit érdekel.

Egy zene, ami a nagyvárosok hangján szólal meg.

Egy sztori, ami nem nosztalgiából építkezik,

és nem történelmünk árnyas korszakain édesbusong.

Egy konfliktus, amit minden generáció magáénak gondol.

Egy generáció, amely végre filmhez jut."

Hogyan jött létre ez a film?

Sas Tamás: Meseszerű a történet. Főleg a magyar filmipar elmúlt 40 évére nem nagyon jellemező... Az előző filmem a Presszó, elég jelentős szakmai sikert aratott. A közönség egyelőre nem tudja megítélni, mert még nem mutatták be, csa szeptemberben láthatja.

Megkeresett egy úriember, aki úgy gondolta, hogy a pénzét megpróbálja a filmiparban megforgatni, és engem választott "debütálásához". Aki engem javasolt neki, az többek között Dés László volt, ő egyben a film zeneszerzője is.

A könyvet elég sokan írtuk. Alapvetően Nemes István, aki már másfél éve dolgozott ezen a történeten. Dés Laci elég sok ötlettel járult hozzá, Geszti Péter pedig a dalszövegekkel és dialógokkal. Én is elég sok jelenetet írtam és a történet vezetés bizonyos részeit tettem hozzá. Ezenkívül Németh Gábor keze nyoma érezhető néhány dramaturgiai pontnál. A Presszót egyébként közösen írtuk.

A történetről röviden csak annyit, hogy van két fiatal srác, huszonévesek, akik kalózrádióznak, így óhajtván a világba kiáltani mondanivalójukat. Egy idő után egyikük szűknek érzi a teret, már amit a kalózrádió megenged, és elmegy egy kereskedelmi rádióhoz. Ott szembesül azokkal a problémákkal, melyek tulajdonképpen a jelen történelem konfliktusos pillanatai... miként kell vagy nem kell integrálódni ebbe az új gazdasági, morális helyzetbe. Ez a fő konfliktus, miközben egy lány is bekerül a képbe, a két fiú közé. Természetesen mind a ketten ráindulnak a lányra, de végül is csak az egyiküké lesz.

Az operatőr és a rendező is én vagyok.

A három főszereplő nagyon fiatal ember. A lányt Gubás Gabi játssza, aki a Radnóti Színpad társulatához tartozik, huszonegy-két éves -, ezt ugyan nem illik mondani, - nagyon fiatal, nagyon tehetséges és nagyon szép.

A két fiú : Bodó Viktor, aki elsőéves főiskolás, és Király Attila, aki pedig a Vígszínház tagja.

(Az interjú elhangzott a Duna Televízió Virradóra című műsorában.)

Tartalom Filmek Arcok Gondolatok Kopia Kopia Szemle Mozgokeptar Hirek Levelek Index Filmek Arcok Gondolatok Kopia Oktatas Szemle Mozgokeptar Hirek Levelek