Foky Ottó bábfigurái

„…mi vagyunk a filmgyártás kisiparosai. A két kezemmel készítek olyan dolgokat, amik számomra gyönyörűséget okoznak, a gyerekeknek pedig kedves és szórakoztató. Szőrből, bőrből, drótból, fémből, csirizből csinálok olyan figurát, amit ha néz valaki, érzi azt a csodát, hogy ebből a rongy, drót ragasztóhalmazból lesz egy figura és az elkezd mozogni, élni, érzéseket fejez ki, szeret, tanít stb. Erre szoktam tréfásan mondani, hogy ez ám a fából vaskarika, vagy maga a teremtés.
…..
A kezük, a lábuk könnyen mozgatható ólomdrót köteg, a kézfejük szilikongumi vagy bőr. A testük és a fejük fából vagy parafából készül. Ruhájuk, hajuk a legkülönbözőbb anyagokból. Ezeket a munkafázisokat a megfelelő munkatársak készítik, de a fejeket mindig magam festettem. Amelyik bábu elhasználódott, újra és újra kellett gyártani…”


Foky Ottó és a TV-Maci
328 KByte


Mirr-Murr a kandúr
440 KByte


Misi Mókus
300 KByte


A legkisebb Ugrifüles húsvétkor
388 KByte


Ottó afrikai barátai
500 KByte


A legkisebb Ugrifüles húsvétkor
316 KByte



376 KByte


Mirr-Murr a kandúr
504 KByte


Ottó, a világhírű vadász
520 KByte


Misi Mókus beállítása
504 KByte


Ottó csoportképet készít
336 KByte

 

hírek hírek filmek filmek arcok arcok gondolatok gondolatok szemle szemle Örökmozgó Örökmozgó képtár képtár sőt sőt mozgóképtár filmspirál repertórium linkek FILMKULTÚRA '96-tól tartalom címlap kereső